Демократът Бил де Блазио, кмет на Ню Йорк, спечели с лекота втори

...
Демократът Бил де Блазио, кмет на Ню Йорк, спечели с лекота втори
Коментари Харесай

Бил де Блазио победи с лекота републиканците и Тръмп на изборите в Ню Йорк

Демократът Бил де Блазио, кмет на Ню Йорк, спечели с лекост втори 4-годишен мандат с 66% от гласовете на изборите през вчерашния ден съгласно неофициалните резултати от градската изборна комисия.

При преброени 93% от гласовете главната му съперничка, републиканката Никол Малиотакис, получи 28%, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Пред последователи, които честваха успеха на парти в музея Бруклин снощи, кметът се зарече да направи Ню Йорк " най-справедливия град " в Америка. Той дава обещание да увеличи инвестициите в детски ясли и налични жилища, да оборудва с камери всички полицаи и да се пребори за повече пари за възстановяване на метрото.

" Видяхте някои значими промени през последните четири години, само че още нищо не сте видели ", написа кметът в Twitter.

По думите му вотът в Ню Йорк - една от няколкото изборни победи за Демократическата партия на локалните избори в цялата страна, е изпратил обръщение на президента Тръмп.

" Не можеш да посягаш полезностите на Ню Йорк и да побеждаваш, господин президент. Ако се обърнеш против полезностите на своя роден град, твоят роден град ще отвърне на удара ", сподели Де Блазио, обръщайки се към родения в Ню Йорк Доналд Тръмп.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР